Вкусът на тези хапки е много интересен. Мекички са, топят се в устата. Рецептата видях при Лорейн Паскал. Тя обаче ги поднесе объркани в сос "песто", което не се съмнявам че е чудесно предложение, но в името на това да ги опитат повече хора, избрах да ги поднеса със сладко от зелени смокини. Всъщност тук може всеки да импровизира.
Продукти:
250 грама маскарпоне;
50-60 грама пармезан настърган;
2 яйца;
1 1/2 ч.ч. брашно;
щипка сол.
Приготвяне:
От продуктите омесваме меко тесто, оформяме го на руло, завиваме го във фолио за свежо съхранение и го оставяме за около 20-30 минути в хладилника.
След това го нарязваме на малки парченца с дебелина около 1 см. и ги пържим в гореща мазнина. Пармезанът се е разтопил в тях, а маскарпонето ги прави много нежни на вкус. Харесват се и със сладко. Много лесно и бързо се приготвят.
Добър апетит!
Чудесно изглеждат! :) Много меки, много апетитни!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Мари! :)
Много интересно предложение, Мари! Определено бих опитала и по двата начина - с пестото ще е с италиански привкус, а със сладкото ще напомня за Франция (сиренце със сладко).
ОтговорИзтриванеХубава вечер! :)
Е, страхотни са и определено много вкусни! Обожавам всякакви хапки, мезенца и такива глезотийки!:) И аз бих избрала сладко за поднасяне. Супер е рецептата! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря момичета! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеМари, определено ще ги пробвам. Изглеждат много апетитни и приканящи. Слънчев ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Таня! Хубава лятна неделя!
ИзтриванеВеликолепна рецепта,Мари!Сладкото от смокини им импонира чудесно!Поздрави и хубава сряда!
ОтговорИзтриване