Продукти:
1 ч.ч. пълнозърнесто пшенично брашно;
1 ч.ч. брашно от лимец;
1,5 с.л. зехтин;
1 с.л. кафява захар;
1 ч.л. сол;
1 пакетче /9грама/ био мая;
1/2 ч.ч. вода плюс 3-4 с.л.
Приготвяне:
Смесваме двата вида брашно със солта, захарта, маята и добавяме зехтина и водата към сместа. Омесваме меко тесто, това става лесно и бързо поради структурата на брашната. Поставяме в леко намазнена купа и покриваме с фолио да втаса.
След това разделяме тестото на равни части, оформяме на питки и нареждаме върху хартия /поръсена с малко брашно/ в тавата за печене. Поръсваме с брашно и покриваме с фолио. След като втасат още веднъж печем на 180 градуса около 30 минути. Ще заухае страхотно и като ги пипнете ще усетите, че са готови. Завиваме в кърпа да поизстинат и хапваме с шарена сол или масълце.
Да ви е сладко!
Мари, май в последно време си на здравословна вълна. Питките ти са чудесни, аз още не съм използвала такова брашно, но за ръженото и аз съм на същото мнение. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМари, не съм пробвала хляб с лимец, а съм така любопитна за вкуса. Щом казваш, че сладнее, ще се престраша. Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеИзглеждат чудесно хлепчетата! Приготвяла съм от лимец, но смесвах брашното с обикновено бяло. Ще пробвам :)
ОтговорИзтриванеЛеле, изглежда страшно апетитно! Трябва да го пробвам тези дни..Благодаря Ви за рецептата!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта. Ще я пробвам
ОтговорИзтриванеРедовно следя този кулинарен блог! Много полезна публикация, открих я в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук
ОтговорИзтриване