събота, 9 февруари 2013 г.

Лазаня с кашкавал и сирене

Тази моя импровизирана лазаня приготвям с точени кори за баница. Става невероятно вкусно ястие. Особено я оценяват любителите на безмесната кухня.
Опитайте, ще останете много доволни!

Продукти:
1 пакет точени кори за баница от дебелите.
Обикновено са по 3броя в пакета, което е достатъчно.
Сирене - около 300-400гр.;
Кашкавал - около 200-300гр.;
Масло - около 100гр.;
Прясно мляко - около 0,5л.;
Брашно - 1 с.л.

Приготвяне:
Настъргваме сиренето и кашкавала и ги смесваме. Разгъваме корите и поръсваме от сместа върху цялата кора.
 Навиваме на руло, режем по средата да се получат 2 по-малки рула. По този начин навиваме и другите две кори и ги нареждаме в намазана със зехтин тавичка. Намазваме с масло.
Приготвяме сос бешамел по следния начин:
В тенджерка разтопяваме маслото и добавяме брашното като бъркаме непрекъснато. Като леко се зачерви брашното доливаме прясното мляко /по-добре ако е предварително затоплено/ и бъркаме на слаб котлон докато сосът се посгъсти. Добавяме малко сол и черен пипер.
С този сос заливаме наредените рулца и печем в умерена фурна. Няколко минути преди да извадим от фурната, поръсваме с настърган кашкавал.
Сервира се топло!

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар