четвъртък, 21 март 2013 г.
Бъркана бисквитена торта
Много приятна и лесна тортичка.
Продукти:
1,5 пакета бисквити Закуска от големите /може и от какаовите - по желание/;
1 л.прясно мляко;
4 яйца;
150гр. захар;
1 ванилия;
орехи за поръсване /по желание/.
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяме 700мл. от прясното мляко и сипваме сместа в тенджерка. Бъркаме непрекъснато на слаб огън докато кремът се сгъсти. Добавяме ванилията и оставяме настрани да се охлади. В купа натрошаваме бисквитите, заливаме ги с останалото прясно мляко /300мл./, разбъркваме и добавяме крема. Цялата смес сипваме във форма или купа, в която сме поставили фолио за свежо съхранение. Ако желаете може да наредите цели бисквити най-отгоре, като се обърне тортата, те ще бъдат като основа.
След като се охлади добре, се обръща в чиния за сервиране и се поръсва със смлени орехи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Супер идейно, Мари! Обожаваме бисквитени тортички във всичките им варианти! А този е много интересен. Поздрави!
ОтговорИзтриванеОт снимките си личи, че ще е много вкусна. Поздравления.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, като изключим орехите, децата много я харесаха.
ОтговорИзтриванеТози крем ванилия при мен не се сгъсти докато не добавих 6 супени лъжици брашно, което смятам, че сте пропуснали да споменете в рецептата.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, кремът е без брашно, просто се бърка по-продължително на слаб котлон и не става така гъст както нишестето например, после бисквитите ще "дръпнат" от влажността. Поздрави!
Изтриване