Продукти:
2 средно големи тиквички;
около 100 грама натрошено сирене;
около 100 грама настърган кашкавал;
1 яйце;
50 грама масло;
черен пипер на вкус.
Приготвяне:
Нарязваме тиквичките по дължина на две половини.Внимателно с малка лъжичка издълбаваме вътрешността им.В тенджерка с вряща подсолена вода слагаме лодчиците за около 2 минути, леко да омекнат. Изваждаме ги и ги подреждаме в тавичката, в която ще ги запечем. Може върху фолио, леко намаслено. Нарязваме издълбаното месце от тиквичките на ситно, смесваме в купа със сиренето, кашкавала и яйцето. С получената смес пълним лодките, заливаме с разтопено масло и печем за около 20 минути на 190 градуса.
Това ястие е много семпло, лесно и вкусно. Подходящо е и за предястие или лека вечеря с чаша бяло вино например.
Добър апетит!
Любимо ни е! Баба го прави, но без кашкавал и без краве масло. Твоите тиквета изглеждат много много вкусно! Хубава съботна вечер!
ОтговорИзтриванеТова ще са моите пълнени тиквички! Не обичам много-много кайма, така че тази плънка определено ми е на сърце. Чудесни са, Мари, поздрави! ;)
ОтговорИзтриванеМного лятно и красиво е при теб. Интересно предложение. Поздрави, Мари!
ОтговорИзтриванеПравя го само със сирене, но така с кашкавал е още по вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!
Точно така си обичам и аз,Мари,със сиренце и кашкавал,а понякога и доматен сос им слагам за канапе на дъното на тавичката.
ОтговорИзтриванеМного са ти вкусни,личи си!Поздрави!
Благодаря на всички ви! Много сте мили! Желая ви хубав ден!
ОтговорИзтриване