неделя, 26 май 2013 г.

Индийски хляб

Питки без мая, чудесни за хапване с хумус например.
Или по нашенски със сирене и шарена сол. Опитайте!

Продукти за 8 големи питки /около 1 педя диаметър/:
500 грама брашно /плюс още малко за доомесване/;
1 ч.л. сол;
2 ч.л. бакпулвер;
1 кофичка кисело мляко.

Приготвяне:
Смесваме брашното, солта и бакпулвера. Добавяме киселото мляко и разбъркваме добре. Поръсваме малко брашно на плота и омесваме гладко тесто.Оставяме го настрана около 20 минути. След това го разделяме на осем части и всяка от тях разточваме на тънка питка с размер около една педя.
Включваме грила на фурната, в тавата слагаме фолио за печене и го намазваме с олио. Слагаме две от питките /толкова се събират в тавата/, самата тава на по-ниското ниво от грила /не най-горното, тъй като питките се подуват при печенето и ще се допрат до грила/. Печем за много кратко, докато се зачервят и покафенеят на места. Подуват се неравномерно, после спадат на места и се много интересни. След това ги обръщаме да се изпекат и от другата страна. Много бързо са готови! Завиваме в кърпа, много са вкусни докато са топли...



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар