петък, 10 май 2013 г.

Сладка млечна баница

Много любим десерт вкъщи. Обикновено я правя с юфка, но този път нямах и я направих с кори за баница. Резултатът е дори още по-добър, тъй като се получи по-нежна, поради по-фините кори от юфката.

Продукти:
6-7 кори за баница от фините;
50 гр. масло;
1 литър прясно мляко;
4 яйца;
300 гр. захар;
ванилия.

Приготвяне:
Накъсваме корите на малки парченца и ги сипваме в намаслена тавичка. Нарязваме маслото тук-там върху тях и ги запичаме докато се зачервят, като разбъркваме отвреме на време, както при крем-питата.
Да вметна, че ако си приготвяте този десерт с юфка и ползвате един пакет, то е добре да направите доза и половина от млечно-яйчената смес, за да стане по сочна баницата.
В купа разбъркваме с миксер яйцата със захарта до пухкав крем, добавяме ванилията и прясното мляко.
След като корите се зачервят сипваме при тях млечно-яйчената смес и печем на 180 градуса около 20-30 минути, докато се зачерви.
След като изстине може да се поръси с пудра захар, аз нарочно не го направих, защото черните зрънца на ванилията стояха много ефектно и ми хареса.
Много е бърза за приготвяне и много вкусна!


Да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Не съм опитвала, но изглежда много вкусно. А за ванилията - зрънцата от шушулка ли са?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,много ще я харесате,сигурна съм.
      Да, зрънцата от шушулка ванилия.Интересното е, че са изплували отгоре.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Мари, разкошна е! Много обичам млечна баница, с юфка не съм правила, досега и като, че ли корите слагах цели. А тези зрънца на ванилията, наистина стоят много добре. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катя! С накъсаните кори става по-нежна сякаш.Хубави почивни дни!

      Изтриване
  3. Мари, отдавна и се точа на тази баница и е крайно време да я направя и аз. Твоята е страхотна и си грабвам едно парче. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Amazing pics! Just yummy:)

    Win a pair of sunglasses:
    http://theprintedsea.blogspot.de/2013/05/firmoo-giveaway.html

    ОтговорИзтриване
  5. Мари, чудесна баница! И аз не бих я поръсила с пудра захар, семенцата за вълшебни (love)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Мари, опитах рецептата - много вкусна се получи. Половин доза направих, с ванилов екстракт вместо с шушулки, и равни части масло и кокосово масло - чудесен резултат!
    Поздрави и хубав остатък от седмицата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дени, радвам се, че ти е харесала! Интересно за кокосовото масло,още не съм го изпробвала в сладкиш. Хубави почивни дни и на теб!

      Изтриване