събота, 23 февруари 2013 г.

Лешникови сладки


Продукти:
1 ч.ч. брашно;
4 с.л. пудра захар;
3 с.л. масло - нарязано;
3 с.л. смлени лешници;
1 жълтък;
пудра захар за поръсване.
По желание - захарно тесто за декорация.

Приготвяне:
Пресяваме брашното, смесваме с пудрата захар и маслото и размачкваме с пръсти, докато сместа стане на трохи. добавяме жълтъка и ядките и размесваме тестото.Увиваме във фолио и го оставяме в хладилника за 30-тина минутки.Разточваме и изрязваме сладки с формички по желание.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути докато леко се зачервят.
Като ги извадим още топли ги поръсваме с пудра захар.
Ако желаете да декорирате със захарно тесто трябва да изчакате да изстинат.
Аз правих първи опити за това, сигурна съм, че могат да станат много красиви ако ги декорира човек с опит в това отношение.

Може да се слепят с конфитюр по желание.
Стават много вкусни след 3-4дни.Омекват още малко и са добре овкусени.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар