сряда, 27 февруари 2013 г.

Пухкав огретен с гъби и варени яйца


















Много вкусно ястие! Картофите са пухкави, леки, съчетанието от вкусовете е страхотно, опитайте!

Продукти:
Картофи - 1кг.;
Гъби - 300гр.;
Яйца - 4бр.;
Масло - 50гр.;
Сметана за готвене - 250мл.;
Кашкавал за поръсване.

Приготвяне:
Сваряваме картофите и яйцата. Настъргваме картофите на по-ситно ренде. Разстиламе половината в намазана със зехтин тавичка, посоляваме и нарязваме по малко масло тук-там.
Задушаваме гъбките в малко масло, посоляваме и ги разстиламе върху картофите.
Върху гъбите настъргваме сварените яйца.
Най-отгоре разстиламе другата половина от настърганите картофи, пак посоляваме и нарязваме масло на няколко места.
Разливаме внимателно сметаната, ако е много гъста може да я разредим с малко вода.
Покриваме с фолио, печем на 180 градуса около 30 минути в предварително загрята фурна. Махаме фолиото и може да поръсим настърган кашкавал и да запечем отгоре за 5 минути.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар