неделя, 24 март 2013 г.

Царевичен хляб с кашкавал и подправки


















Много лесен и вкусен царевичен хляб без мая и втасване.

Продукти:
1 ч.ч. бяло брашно;
1 ч.ч. царевично брашно;
1 ч.л. сол;
2 ч.л. бакпулвер;
2 с.л. мед;
1 яйце;
3 с.л. разтопено масло;
1 ч.ч. прясно мляко;
1 ч.ч. настърган кашкавал
/мисля, че и със сирене или пармезан ще се получи, но с кашкавал става по-сочен/;
чубрица, мащерка, ким /по една-две щипки, по желание/.

Приготвяне:
Пресяваме брашната в купа, добавяме всички останали продукти и разбъркваме. Не е необходимо да се бърка дълго, просто да се смесят съставките. Получава се тесто малко по-гъсто от кексово, т.е. не се меси на ръка. Намазваме тавичка със зехтин и изсипваме сместа. По желание поръсваме с ким. Печем на долен и горен реотан, на 180 градуса докато хубаво се зачерви.





















Добър апетит!

3 коментара:

  1. Мари, много добро предложение. Изглежда много апетитно. Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо,много добре изглежда хлебчето ти,Мари,браво!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря момичета, много е лесен и вкусен този хляб.

    ОтговорИзтриване