петък, 15 март 2013 г.

Праз и спанак в бешамел













Едно приятно ястие за любителите на безмесната кухня.

Продукти:
2 стръка праз;
2 шепи спанак;
200 гр.сирене;
0,5 л. прясно мляко;
50 гр.масло;
1 с.л.брашно;
сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:
Нарязваме праза и спанака и поставяме в тавичка.Надробяваме сиренето отгоре.Правим сос бешамел като в тенджерка разтопяваме маслото, слагаме брашното и бъркаме докато се зачерви леко.Наливаме затопленото прясно мляко като непрекъснато бъркаме за да не се образуват бучици.Посоляваме малко соса и добавяме черен пипер.Заливаме праза и спанака с бешамела и слагаме ястието във фурната за около 30минути.Ако желаем може пет минути преди да го извадим да поръсим с настърган кашкавал.
















Добър апетит!

2 коментара:

  1. Много ми допада идеята! Браво!!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, освен че е лесно, е и вкусно.Поздрави!

    ОтговорИзтриване