Това е вариация на бисквитена торта.
Вместо бисквити - меденки и конфитюр между тях и крема.
Продукти:
400 гр. меденки;
1 бурканче конфитюр по желание;
1 пак. /60гр./ нишесте ванилия;
1 пак. /60гр./ нишесте шоколад;
1л и 400мл. прясно мляко /по 700мл. за всеки крем/;
7 с.л. захар /по 3,5 с.л. за всеки крем/
Приготвяне:
Най-напред си приготвяме крема:
Слагаме в малка тенджерка на котлона 600мл. прясно мляко, добавяме 3,5 с.л. захар, разбъркваме да се разтвори захарта и оставяме млякото да се затопли. През това време разтваряме едното пакетче нишесте в 100мл. прясно мляко и го наливаме в млякото на котлона като бъркаме непрекъснато докато кремът се сгъсти. Слагаме настрана.
По същия начин приготвяме и другия крем.
Нареждаме един ред меденки във формата, намазваме ги с конфитюр. Изливаме внимателно отгоре единия крем. Нареждаме втори ред меденки, намазваме с конфитюр, наливаме другия крем, леко заравняваме. Отгоре поръсваме с натрошени меденки и орехи. След като изстине слагаме в хладилника. Тази тортичка е по-вкусна на следващия ден от приготвянето, лесна е и може да се приготви доста време предварително за улеснение.
Да ви е сладко!
Много ми хареса идеята с меденките, чудесна и необикновена тортичка се е получила.
ОтговорИзтриванеОбезателно ще я направя просто!
Поздрави!
Хм, и аз днес съм публикувала торта с такива меденки. Твоята изглежда много вкусна. Усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеАхх, че вкусно изглежда! Умирам за торти с много крем!
ОтговорИзтриванеЕ, браво! За пръв път срещам такава вариация на бисквитената торта! Страхотна! Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеМари, много ми допадна идеята за меденки вместо бисквити :) Само не знам дали ще се удържа да не изям меденките преди да ги вложа в торатата :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че идеята ви харесва, опитайте! Поздрави!
ОтговорИзтриване