неделя, 18 август 2013 г.

Мързеливи чушки бюрек

Това е много приятно лятно ястие без месо. Предимството му е, че е по-здравословен вариант на пържените чушки бюрек, едновременно с това не им отстъпва ни най-малко по вкус, освен това се приготвя бързо. Имам два варианта, сега ви предлагам по-простичкия.

Продукти:
Една тава дебели чушки, подходящи за печене;
4-5 яйца;
около 400 грама сирене;
брашно за овалване на чушките;
зехтин;
кашкавал за поръсване;
чубрица /по желание/.

Приготвяне:
Почистваме чушките от семките, изпичаме ги и ги обелваме.
Разбъркваме си яйцата и сиренето.
Намазваме тавичката със зехтин, всяка от чушките леко посоляваме, овалваме в брашно и подреждаме в тавичката. Така правим един ред чушки. Разливаме от сместа с яйцата и сиренето отгоре. Повтаряме ред чушки /оваляни в брашно/, смес от сирене и яйца, ако има продукти може да направим и трети ред. Печем в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната докато се разтопи. Поръсваме с чубрица по желание.


Добър апетит!

7 коментара:

  1. Такива здравословни варианти много ми допадат!
    Усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Мари, много идейно, бързо и сигурна съм вкусно. Поздравления и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Бързо, лятно и вкусно! :) Харесва ми предложението ти, Мари! :)
    Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Мари, чудни са и наистина хем здравословни, хем по-лесно. Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Момичета, благодаря на всички ви за хубавите ви думи и за това, че се отбихте при мен! Напоследък не ми остава време дори да си погледна какво става тук, но наесен се надявам да наваксам! А дано :) Поздрави на всички ви и хубави август-дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Мноого апетитно си го приготвила,Мари,много!Поздрави!

    ОтговорИзтриване