събота, 30 март 2013 г.

Спанак на фурна

Това е едно семпло, но лесно и много вкусно ястие.

Продукти:
4-6 шепи листа от спанак;
2-3 шепи коприва /по желание/;
50 гр. масло;
350 гр. сирене;
4 яйца;
прясно мляко /около 0,5л./;
брашно;
черен пипер.
Забележка: Количествата са приблизителни, може да се добавят също пресен лук или праз, а брашното и прясното мляко се добавят до получаване на смес като за палачинки, гъста като боза.

Приготвяне:
Измиваме спанака и копривата, отцеждаме ги, нарязваме на едро и леко ги задушаваме в масло.
Оставяме настрана да се охладят, след това добавяме към тях натрошеното сирене.
В купа приготвяме смес за палачинки, т.е. разбъркваме яйцата с прясното мляко и брашно, докато се получи гъста като боза смес. Може да сложим щипка сол, ако сиренето не е много солено или е по-малко като количество. Добавяме черен пипер. Ако желаем може да добавим 50-100 грама настърган кашкавал. Сипваме спанака в сместа, разбъркваме и изсипваме всичко в намазана с масло тава. Печем на 180 градуса за 30 минути.

















Добър апетит!

3 коментара:

  1. Вкусно...и една пържолка!Чудо!:)

    Нели

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина вкусно! Личи си. Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, ех, тази пържолка, без нея не може! Поздрави!

    ОтговорИзтриване