петък, 21 юни 2013 г.

Пикантна разядка с авокадо

Авокадото ме изненада приятно.
В съчетание с луци и лютивини се получи страхотна разядка.

Продукти:
1 авокадо / Когато го избираме да имаме предвид, че е добре да бъде леко меко, с малки кафяви точки по тъмнозелената кора. Така много лесно се вади голямата семка и се изгребва месото. /;
3-4 стръка пресен лук;
1 глава пресен чесън;
1-2 люти чушчици;
сол и черен пипер на вкус;
прясно изцеден сок от половин лимон;
малко зехтин.

Приготвяне:
Разрязваме авокадото на две по дължина и го разтваряме. Ако е меко това става съвсем лесно. Изваждаме голямата семка от средата. Изгребваме месото и го намачкваме с вилица. Добавяме нарязаните пресен лук, чесън и лютите чушки. Овкусяваме с лимоновия сок, сол, черен пипер и зехтин на вкус. Това е, много бързо и много вкусно. Може да го разбиете и на гладък крем и да го предложите върху черна филийка или крекери.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар