вторник, 4 юни 2013 г.

Лесна баница


Продукти:
1 пакет кори за баница от големите /500 грама/;
300-400 грама натрошено сирене;
около 100 грама разтопено масло;
5 яйца;
1 малка бутилка газирана вода /500мл./.

Приготвяне:
Намазваме тавата, в която ще печем с малко олио. Вземаме кора и я слагаме в тавата, но я намачкваме да стане като нагънат лист хартия, да не е равна и гладка. Поръсваме с масло тук-там и слагаме още една кора по същия начин. Идеята е между корите да се получат пространства и така баницата ще стане бухнала. Поръсваме от маслото тук-там и от надробеното сирене, продължаваме да редуваме намачкана кора, масло, сирене докато свършат корите и плънката. Последната кора отгоре, както е намачкана, внимателно я намазваме с масло и нарязваме баницата на каквито парчета харесваме.

 


 В купа разбъркваме добре яйцата с газираната вода и заливаме баницата. Оставяме я около 5 минути да глътне течността и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса докато хубаво се зачерви. Не бързаме да вадим от фурната след като я изключим. После обръщаме за малко /докато поизстине/ тавата върху две от тавите от фурната например или върху две дъски. Възможно е баницата да се отлепи и да падне от тавата, но не се случва всеки път :)



 Добър апетит!

11 коментара:

  1. Много харесвам баница с газирана вода, пухкава, въздушна и много вкусна. Рецептата ти е малко по-различна и ще я пробвам. Чудесно изглежда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катя, благодаря! Наистина така става пухкава баницата. Поздрави!

      Изтриване
  2. Мари, всякакви баници обичам, но последната ти снимка ще ме изкара по работно време баници да търся :) Много е апетитна! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, пак ме развесели, благодаря! Поздрави и на теб!

      Изтриване
  3. Изглежда повече от чудесно тази баничка. Само си представям как й се носи ароматът с топлата пара. И чашка айрянче, ох, огладнях.
    Поздрави, Мари, много е хубава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти! Баничка с айрян си е класика, така е. Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  4. Супер ти е баницата,Мари!Толкова е пухкава и сочна!Правиш я като мама,а това в моите очи е голям комплимент.Хубав да ти е деня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, много ти благодаря! И за мен е голям комплимент, тъй като все пак си е баница, нищо специално. Поздрави и на теб!

      Изтриване
  5. Примамливо вкусна и пухкава!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей, Тили! Благодаря ти, че се отби при мен! Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Доста я пекох но отдолу остана влажна и недоопечена не знам защо

    ОтговорИзтриване